Călătorind prin doliu – grupuri de suport

Când pierdem pe cineva drag…nu sunt cuvinte. Parcă ceva în noi se sfărâmă, se rupe, se sparge. Simțim și nu simțim, existăm și nu prea în această lume fără el/ea. Începe doliul. Nu sunt moduri bune sau rele de a ne trăi doliul, dar există modalități prin care putem face față într-un mod sănătos sentimentelor pe care le trăim. Câteodată reușim singuri să trecem prin această călătorie, alteori simțim nevoia să fim alături de alții ca noi, într-un proces similar. Ne simțim mai înțeleși, mai conținuți și la un moment dat vom simți că putem respira fără să mai doară la fel de tare. De aceea, eu am încredere și recomand grupurile de suport.

Au trecut ceva ani de la ultimele grupuri de suport pe care le-am organizat pe această temă, dar la sfârșitul anului trecut m-am reapropiat de doliu aici:http://www.ioanaagachi.ro/?s=doliu. Iar anul acesta a venit momentul să mă reapuc de treabă.

Astfel, în luna mai organizez două grupuri de suport pentru persoanele care au pierdut pe cineva drag. Un grup se referă la persoanele care au pierdut un părinte, iar cel de-al doilea pentru cei care au pierdut partenerul de viață.

Detalii organizatorice:

  • Durata grupului: 4 ședințe – grupul se poate prelungi dacă participanții își doresc acest lucru;
  • Durata și frecvența ședințelor – o ședință/ săptămână a câte 2 ore;
  • Investiția ta: 50 lei/ ședință;
  • Fiecare participant va beneficia de o ședință individuală gratuită înainte de începerea grupului;
  • Data începerii: o stabilim împreună după prima ședință individuală;
  • Înscrieri: Trimiteți un mail cu datele voastre de contact până pe data de 1 mai 2016 și disponibilitatea pentru prima ședință individuală: contact@ioanaagachi.ro/ 0744831508

sursă foto: http://www.soaringspirits.org/loss

Related Posts

2 Comments

    • Răspunde

    Interesant ca propuneti grupuri pentru doliu. Ati ales situatii care se intampla mai ales celor tineri, dar cand iti pierzi copilul, matur deja, si ai pierdut inainte cu un an si partenerul de viata, ce mai poti face? Mai ai pentru ce trai?
    Cu stima,
    A C

      • Răspunde

      Buna Angela,
      Pierderea unui copil este probabil cea mai mare încercare prin care putem trece prin viață la nivel psihologic. Într-adevăr este dificil să mai găsim un sens pentru a trăi, deși găsirea acestui sens este cel care ne poate ajuta în a trăi cu durerea. Grupurile de suport au rolul lor benefic în acest proces. Vă recomand cu drag Organizația Emma, care este specializată în a ajuta părinții în doliu să facă față pierderii copilului lor.
      Multă forță!

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.