De-a emoțiile – ateliere pentru părinți

În această vară am vorbit mult despre emoții: despre emoțiile părinților, despre emoțiile copiilor și de fiecare dată am primit întrebarea: Ce fac? Cum fac? Cum îl învăț să-și gestioneze diferite emoții? Și eu am zis: Prin joc, iar ei m-au întrebat: Ce joc? În același timp am mai observat o așteptare și de aici o nemulțumire – cum, copiii nu învață de la sine să-și gestioneze singuri emoțiile? Ba da, dar de cele mai multe ori învață de la sine să se exprime așa cum nu ne place nouă: când este furios lovește, când îi este frică fuge și refuză orice apropiere, iar când este trist de fapt este furios. Hmmm complicată treabă. Și atunci mi-am zis că poate ar fi util să ne jucăm noi părinții De-a Emoțiile.

Astfel, vă propun trei ateliere – trei emoții (le-am ales în funcție de preocupările părinților cu care m-am tot întâlnit lunile acestea). Fiecare atelier are următoarea structură:

Pasul 1: Despre emoția respectivă: cum se dezvoltă, cum o vede/ percepe copilul; Evaluăm modul în care o gestionează în prezent și cum ne-am dori să o gestioneze în viitor;

Pasul 2: Cum îi învățăm pe cei mici să-și exprime și să gestioneze sănătos acea emoție: jocuri, povești, tehnici de comunicare;

Atelierele sunt:

 • De-a FURIA – 07 mai 2017 (duminică), 10.00 – 11.30;
 • De-a FRICA – 14 mai 2017 (duminică), 10.00 – 11.30;
 • De-a TRISTEȚEA – 28 mai 2017 (duminică), 10.00 – 11.30

La sfârșitul fiecărui atelier vei avea o colecție bogată de jocuri pentru a-l învăța pe cel mic cum să-și exprime și să gestioneze emoțiile.

Cui se adresează? Părinților care au copii cu vârsta de minim 3 ani.

*Acest atelier se desfășoară fără prezența copiilor.

Fiind un atelier dinamic și 90% practic, acesta va fi format din minim 3 persoane, maxim 5 pentru a permite fiecărui părinte suficient timp de a se exprima și a putea pune întrebări.

Taxa de participare este de 100 lei/persoană/atelier. 

Înscrie-te completând formularul de mai jos. După înscriere vei primi și adresa unde se va ține. Plata taxei de participare se face în contul pe care îl veți primi în urma completării formularului.

sursă foto: pinterest.com

Related Posts

3 Comments

 • Frică de ghemotoc |
 • Am participat la atelierul De-a frica. Mi-a fost de mare folos, cu rezultate foarte rapide la copilul meu de 2a10l. Recomand tuturor parintilor sa apeleze la ajutor specializat! Ioana este minunata, sfaturile ei sunt foarte bune si practice, iar atmosfera la atelier este destinsa si prieteneasca. Iti multumesc, Ioana, pentru ajutor si cu siguranta ne vom revedea! 🙂
  Ana

 • Am ajuns sa particip la atelierele Ioanei din dorinta de a vedea si alt punct de vedere asupra abordarii furiei si am plecat de acolo cu instrumente practice de a ne gestiona furia (a fetei mele de 5 ani, dar si a mea). Am pus in practica doar unul pana acum, din pacate, dar cu mare succes. Cu ajutorul “semaforului de emotii” am ajuns sa avem un limbaj comun al acestei emotii puternice si am invatat cand si cum sa actionam asupra ei. Semforul facut de fata mea este putin mai extins, a fost dorinta ei sa aiba mai multe nivele de intensitate si sa se intrepatrunda, ca doar asa sunt emotiile :)).
  Sper sa mai faca Ioana un replay si la celelalte ateliere (frica si tristetea), sa pot ajunge si eu.
  Super atelier Ioana! Tine-o tot asa sa ajunga la cat mai multi parinti!

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.