Părinte empatic: Grup de autocunoaștere și dezvoltare a empatiei parentale


Grup empatieEmpatia parentală
este ingredientul magic în relația cu propriul copil. Este cea care ne apropie la nivel emoțional, cea care încurajează auto-dezvăluirile și mai ales este cea care îi conferă celui mic siguranță și încredere. Este o abilitate care nu trebuie să lipsească din valiza cu resurse a părintelui. Câteodată empatizăm intuitiv, altădată descoperim că ne este dificil să ne conectăm la copilul nostru sau nu mai avem resursele necesare să o facem. Pentru a fi mereu în contact cu noi și capacitățile empatice este nevoie să avem grijă de ea, să contribuim la dezvoltarea ei.

Mai multe despre empatia parentală puteți citi și în acest articol: http://euparinteghemotoc.ro/?p=345.

Scopul grupului: Dezvoltarea capacităților empatice în relația părinte-copil.

Pe parcursul grupului vei face exerciții și vei învăța despre:

  • Nivelul tău de dezvoltare a empatiei;
  • Comunicarea empatică părinte-copil;
  • Tehnici de exprimare a empatiei față de copii;
  • Explorarea lumii interioare a copilului;
  • Depășirea blocajelor empatice.

Grupul se adresează părinților cu copii de orice vârstă și are locuri limitate, fiind format din maxim 6 participanți.

De ce un grup de dezvoltare a empatiei parentală? Pentru că nu ne dorim doar să vorbim despre empatie, ci ne propunem să lucrăm cu noi, să facem exerciții de exprimare a empatiei și să ne însușim o atitudine și un comportament empatic față de copiii noștri. Pentru toate acestea avem nevoie de timp, un atelier nu este suficient pentru a produce o schimbare.

Durata grupului: 4 ședințe a câte 1 oră și jumătate. 

Prima ședință va avea loc în data de 8 iunie 2017 (joi) între orele 18.00 – 19.30. Data următoarei ședințe se va stabili împreună cu grupul.

Taxa de participare este de 80 lei/persoană/ședință.

Înscrieri: trimite datele tale (numele, adresa de mail si număr de telefon) pe adresa contact@ioanaagachi.ro sau sună la 0744831508. După constituirea grupului vei primi si adresa unde se va ține grupul. Grupul se va ține în București.

Related Posts

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.