Borcanele si dezvoltarea personala

Intamplarea face sa am foarte multe borcane si o dorinta de reciclare a lor din categoria handmade – diy (do it yourself). Cautand diferite idei si surse de inspiratie, am dat peste niste borcane tare speciale, cu puteri magice motivationale si nu numai. Iata cateva dintre ele:
Borcanul fericirii
Borcanul ideilor
Borcanul faptelor bune
Borcanul implinirilor

Principiul din spatele borcanelor este unul simplu si frumos: completezi cu regularitate (eventual zilnic) biletele cu ceea ce ai invatat, cu ceea ce te-a facut fericit/ implinit la un moment dat, timp de o perioada (de obicei un an). Borcanul il poti picta, personaliza, transforma in ceva drag, in ceva al tau, care va detine parti din tine.

Sunt un mare fan al exercitiilor pentru dezvoltare personala, dar in acelasi timp ma gandesc cu precautie la ce am avem de castigat si care sunt riscurile. Imi place borcanul fericirii sau al implinirilor si cred ca ce atrage este rezultatul final al muncii depuse, imaginea frumoasa a sfarsitului, cand deschizi biletelele si retraieste momentele frumoase, simtindu-te mandru de ce ai realizat, parca iubindu-te brusc mai mult caci ai dovada scrisa ca esti VALOROS.

Heart Handmade UK: Love Birds in a Jar Decor Tutorial from House of HumbleSi este in regula daca reusesti sa ajungi acolo. Dar, daca stii ca nu ai timp si ai tendinta sa incepi lucruri pe care nu apuci sa le si finalizezi, esti perfectionist si de cele mai multe ori nu gasesti ce sa scrii pe biletele, atunci trebuie sa fii atent la ce iti propui. Rezultatul poate fi unul dezastruos din sfera frustrarii, enervarii, auto-devalorizarii, pe principiul: “nici asta nu am reusit sa fac”, uitandu-te cu vinovatie la borcanul aproape gol. Cu alte cuvinte poate a scrie zilnic nu este pentru tine, poate un an de zile este prea mult, poate poti sa fii flexibil cu ce ar trebui sa cuprinda biletelele, poate nu rezultatul trebuie laudat/ masurat, ci procesul si efortul depus.

Cine s-ar fi gandit ca un borcan poate aduce multe emotii in noi. In concluzie, atentie la ce borcan va alegeti si personalizati-l cat mai mult cu aspiratii nici prea mari, nici prea mici, potrivite pentru ce rezultate vreti sa va aduca in final.

Am adunat cateva link-uri pentru cei care vor sa incerce un borcan motivational. Daca nu aveti borcanul, contactati-ma, am eu destule :)!

http://www.therealisticmama.com/best-date-jar/#_a5y_p=2995594

http://www.beyondtheinspiration.com/blessings-jar-and-new-years-goals/

http://pegfitzpatrick.com/what-will-fill-your-happiness-jar/

http://www.buzzfeed.com/alannaokun/im-so-im-so-proud-of-you?utm_term=.bb6ZdzpPz#.yklmBQvjL

Related Posts

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.